כשישבנו בבית של לימור ושי העירה לימור שלכולם יש המון ספרי בישול בבית ולמרות שכל ספר מכיל עשרות מתכונים טעימים רוב האנשים עושים מתכון אחד או שניים מהספר ונשארים איתם. אני, בצמאוני אחרי יצירת מסורות חילוניות אלטרנטיביות, הרגשתי שיש כאן הזדמנות ליצירת מסורת ובהשפעת שהותי בארה"ב אימצתי את רעיון ה - יום שישי האחרון של כל חודש, מכאן עד סוף החיים ויצאנו לדרך. לארוחה הראשונה נבחר הספר של אורנה ואלה. כי כמעט לכולנו יש אותו ומנסיונינו כל מה שמכינים משם יוצא טעים.
לי היה תענוג לבשל מהספר, הכל מוסבר בפרוטרוט ואין שאלות פתוחות גם כשדברים נראים מסובכים הם לא והכל יוצא טעים.
הארוחה נערכה בבית של חגית וגיורא.
בתפריט: (מה שהצלחתי לשחזר)
אורז עם ירקות
סלט אטריות וקלמרי
מרק עדשים שחורות
סלט פאפיה
סלט עוף אבוקדו ופול
ניוקי סולת
עוגת גבינה
עוגת שוקולד עם סאקה
אני הכנתי את המנה החביבה עליי - אורז עם ירקות. נשמע פשוט אבל זה המון עבודה ויוצא פשוט טעים בצורה מדהימה. העוגת גבינה לעומת זאת קלה מאוד להכנה ומעלפת בטעמה.
אנחנו הבאנו את סלט העוף, אבוקדו ופול
השבמחקוחגית הכינה ניוקי סולת.
השבמחקאכן! אני הכנתי ניוקי סולת מוקרם עם גבינת רוקפור ולחלוטין לא מצליחה להזכר מה היה הדבר השני. בכל אופן, הניוקי, חוץ מזה
השבמחקשהתפרקו, היו טעימים להפליא.
הוספתי
השבמחק