יום שבת, 4 בספטמבר 2010

ספירת מלאי

רגע לפני שארועי העבר נשכחים, הנה רשימת המתכונים שכבר ניסינו. כל ההערות על דעתי, אחריותי וזכרוני בלבד.
חיים כהן מבשל
פלאפל דגים - בליסטראות. מתכון מיותר.
סביצ'ה מדג חי עם סלסה של עגבניות – קשה לעמוד בפניו.
סיניה דגים- מראה מרתיע אך טעים להפליא.
קרוקטים ממולאים בשמנת חמוצה- הרבה מהומה על מאומה.
אורז פרסי ירוק - נדרשת גנטיקה של סבתא פרסיה כדי להצליח.
בלאן מנג'ה- מקפא חלב שקדים עם מרק מלון – תענוג לבן וקריר.
כוס קפה – מעלף לגמרי.
בשורה התחתונה:
רמת מתכונים לא אחידה, יתכן שהוראות הכנה בסינית היו יכולות לעזור, מצד שני גם שנת התמחות במסעדה לא הייתה מזיקה. ירד חיים כהן אל העם ומייד.

אורנה ואלה

מרק שעועית שחורה עם לביבות אורז- לא נפלתי.
סלט כרוב אדום ופפאיה ברוטב חמוץ- חריף מבושם וטעים.
סלט אטריות אורז וקלמרי -מנה מנצחת עם ובלי הקלמרי.
סלט מלפפונים אבוקדו ופול עם נתחי עוף צרובים –פה, נפלתי. (להבהרת ההמלצה) הפתעת הערב.
ניוקי סולת ברוטב שמנת ורוקפור- ממממ..... מעולה... משמח.... מצויין ...
אורז וירקות עם גרעיני דלעת - בול כמו של דודתי הבולגריה ציון 10!
עוגת שוקולד סאקה- למות מעונג.
עוגת גבינה- האחת והיחידה. השליכו את יתר מתכוני עוגת הגבינה לפח.
בשורה התחתונה:
אורנה ואלה, מוסד לתפארת במציאות וגם על הנייר. הנאה צרופה.

איש גבוה מבשל/ דורעם גונט
קציצות טונה עם סלרי- להיט.
סביצ'ה דניס ומנגו עם בזיליקום- נחטף.
קיש תרד עם גבינה בולגרית - כמו שצריך.
אצות היז'יקי עם גזר וטופו –בשתי מילים, אוי ווי.
קובה סורי מטוגן של סבתא בתיה -מדוייק ומומלץ.
סלט עולש וגבינה כחולה – מר על הנשמה.
סלט אטריות שעועית עם מלפפונים ואצות וואקמה - במילה אחת- ישמור האל.
פרגיות בזיגוג תמרהינדי- פשוט ולעניין , אחלה לארוחת ילדים.
צאי טפיוקה - מנחם, כדאי להכין בחורף.
קינוחי מרנג אישיים מהירים - חבל על הזמן.
טארט טאטן מתפוחים במקום מחבושים- יופי.
בשורה התחתונה:
פשוט וקל, רענן ומגוון, מדוייק ובדרך כלל טעים. נראה שקבוצת המבחן שלנו לא מתאימה לביקורת מתכונים ברוח יפנית ולמרות הכל כדאי.

סאנוק/ עדי עליה

קלאמרי מוקפץ במשחת צ'ילי מתוקה- כלת הארוחה.
סטיקי רייז- חובה לנסות, במיוחד טבול ברוטב הקלאמרי.
בקר קארי פננג- בצילום נראה חום ומפתה, במציאות חיוור מרתיע, ריחני וטעים להפליא.
אספרגוס מוקפץ –תופחת כמות הפלפל הלבן. להכין ברגע האחרון.
ירקות מוקפצים- מה נהיה עם כמויות הפלפל הלבן? להפחית לרבע ומיד!!
סלט פטריות- מנה משמחת - הצלחה מובטחת.
מרק קוקוס גלנגל ולמון גראס- כמו בתאילנד, מושלם.
אגרול מטוגן- מפח נפש - עלי הסיגר עבים מידי (אולי בפעם הבאה פילו?), המילוי יציקה ארומטית (אולי להמיר חלק מהאטיריות בנבטים?) ובעיות בטיגון. נפתח נשפך ופחחחח.
קארי צדפות ואננס- כל קשר בין הצילום למציאות מיקרי בהחלט. תנסו, תנסו כדאי.
לביבות תירס או גזר פריכות – טעים. גם הילדים אהבו.
סלט מלפפון ברוטב צ'ילי מתוק- יופי. הרוטב שימח גם את האגרול.
בשורה התחתונה:
אוכל ארומטי וטעים להתעלף, הנסיון עושה חשק לבשל את כל המתכונים מעטיפה לעטיפה. המתכונים מדוייקים, הזהרה לטירונים ועצה מה "מתקדמים"? (המתקדמים זה אנחנו) לא להפחית בכמות הצ'ילי , הוא חיוני לאיזון הטעמים.

6 תגובות:

  1. לימור! פוסט מעולה. מה שאני זוכר:
    ** חיים כהן - הכנתי חצילים עם טחינה וברבובניות, שלא היו אז החלפתי בסרדינים. יצא מעולה.
    ** עדי עליה - איתי, שיושב כאן לידי, וקיבל משלוח של אגרולים, חולק על דעתך: הוא טרף עכשו את כל מה שהבאנו, אחרי שטיגן קלות ושם בצד רוטב צ'ילי חריף מתוק.
    ** חייב לומר שכל הספרים מהם הכנו עד עכשיו, הניבו ארוחות מאוד מוצלחות.
    ** לא הזכרנו את כמויות האלכוהול שצרכנו לפני, בעת ואחרי. הופך את כל העניין לעוד יותר כיף.

    השבמחק
  2. דרך אגב, בקלמרי גם הורדנו את כמות הצ'ילי

    השבמחק
  3. לימור - תודה על ההערות. השכלתי. מוזר, האינצידנט עם האגרול. אולי אלה לא היו העלים הנכונים? הכנתי את המתכון הזה בישראל עם עלים לאגרול ממזרח-מערב ונדבק יופי, עם טיפת מים על קצה העלה. את הקארי עם האננס הכנתם עם צדפות או עם עוף? זה די משפיע על הצבע. מעבר לזה, מה שקובע את צבע הרוטב, גם בקארי הזה וגם בבקר פאננג, זה כמויות משחת הקארי שבהן משתמשים. במנות שהכנו לצילומים השתמשנו בלא יותר מ-2-3 הכפות המפורטות במתכונים עצמם. אבל העיקר שהיה טעים!

    השבמחק
  4. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

    השבמחק
  5. אם כך, אציין לטובת חיים כי גם האורז הפרסי הירוק נטרף פה בבית בשמחה ובמהירות, אבל יש מצב שפרסים אמיתיים לא היו מתלהבים ככה.

    ולטובת דורעם, סלט האנדיב היה מצוין, אני אוהבת מר.

    תכל'ס לכל מנה יש אוהדים ושונאים, יהיה קשה ליישר קו אחיד בין כולנו, למעט מקרים קיצוניים.

    השבמחק
  6. לימור, אני חולק על הקביעה כי אנחנו לא קהל היעד הנכון לאוכל יפני. אולי המתכונים של דורעם לא במיטבם? בכל מקרה, ואשמח להעמיד את הנושא למבחן בעתיד הקרוב (כלומר, ארוחה על טהרת יפן).

    השבמחק